ŽIBRITOV. Podporovať tradície vidieckej kuchyne a zachovanie senzorických vlastností regionálnych jedál je zámerom súťaže vo varení tradičných jedál z miestnych surovín Tradičná chuť Hontu.
Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Krupina, občianske združenie Tradičná chuť regiónov Slovenska a ďalší partneri siedmy ročník súťaže organizujú v Kultúrnom dome v Žibritove 10. októbra.
„Súčasťou podujatia je kultúrny program, vrátane vystúpenia folklórnych skupín, verejná ochutnávka súťažných jedál, prezentácia ľudových remeselníckych výrobkov či odborný seminár,“ pripomína šéfka združenia Tradičná chuť regiónov Slovenska Oľga Luptáková.
„V Žibritove to bude aj varenie slivkového lekváru v kotlíku či súťaž o najdlhší šúľanec,“ dodáva.
Autor: moj