Návštevníci budú môcť ochutnať nefalšovanú geršňu, jablkové lievance, bravčovinky s cibuľou a chlebom, štrúdľu či chrapne.
SLIAČ. Podujatím Sliačske jesenné chuťovky sa kúpeľné mesto chce zapojiť medzi mestá a dediny Slovenska, ktoré si pripomínajú varenie ľudových jedál typických pre ich región. Mesto ho pripravuje spolu s občianskym združením Tradičná chuť regiónov Slovenska.
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
„Návštevníci budú môcť ochutnať nefalšovanú geršňu, jablkové lievance, bravčovinky s cibuľou a chlebom, štrúdľu, chrapne, burčiak aj ďalšie špeciality,“ hovorí riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Sliači Renáta Šeniglová.
„Zároveň sa môžu zabaviť s folklórnym súborom Oravan Senior či Matičiarkami z Očovej. Na ľudovú nôtu bude aj vystúpenie Základnej umeleckej školy v Sliači so svojimi sólistami,“ dodáva.
Podujatie sa uskutoční 20. septembra na námestí pri fontáne, začiatok je o 10. hodine. Jeho súčasťou je výstava ovocia, zeleniny, kompótov a kvetov, tiež ochutnávka medov a produktov z medu na výstave včelárov, tradičné zdobenie medovníkov či tvorivé dielne s motívom jesene.
Autor: moj