Grilliada chutí

Grilované špeciality v podaní šéfkuchárov zúčastnených reštaurácií budú tento rok naozaj rozmanité a so svojimi chuťovkami sa nenechajú zahanbiť ani vystavovatelia.

BANSKÁ BYSTRICA. O vašu priazeň sa na gastrofestivale Grilliada bude tento ročník uchádzať spolu 10 reštaurácii nielen z Banskej Bystrice, ale aj zo Zvolena, Vígľaša, ba dokonca aj z Vyhní a Oščadnice. Ktorá z týchto reštaurácii dostane v rámci súťaže o tú Najobľúbenejšiu práve váš hlas?

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rozhodnúť sa bude ťažké. Aby ste vedeli porovnať kvalitu, nápaditosť a hlavne chuť každej z nich, najlepšie bude ochutnať kúsok zo všetkých. Už tradične neobíďte grilované rebierka, pripravené na rôzne spôsoby - v špeciálnych marinádach, či podávané s domácou pikantnou čalamádou. Nezabudnite na chrumkavú sladkú vyprážanú cibuľku a jedinečné grilované kačacie prsia s omáčkou z našich bystrických sliviek. Domáce burgre a bio steaky čakajú pre najväčších lahôdkárov.

SkryťVypnúť reklamu

Hladní neostanú ani vegetariáni. Ukážeme vám, ako ľahko a chutne pripraviť bazalkové a chilli tofu a pochutíte si aj na netradičnej živánskej s čerstvými dressingami.

Sladké jazýčky sa môžu tešiť na grilovanú hrušku s karamelovou omáčkou. Samozrejme, v ponuke sa nájdu aj tradičné bryndzové pirohy a bryndzové halušky so slaninkou alebo domácou grilovanou klobáskou, grilované pstruhy, bravčové kolienko grilované na pivnej melase, či diviačie a jelenie mäso.

Z ponuky vystavovateľov okoštujte trdelníky pečené na pahrebe, aj ľudové slovanské špeciality pečené v tradičnej hlinenej peci – podpecníky.

Ku kvalitnej kávičke odporúčame skvostnú Bystrickú medenú tortu, ktorá je súzvukom vynikajúcich bystrických sliviek a vlašských orechov - chutí typických pre Banskú Bystricu.

SkryťVypnúť reklamu

Grilovať sa budú tiež chrumkavé kurčatá, mäsové špeciality a chutné rybie mäsko. V rozprávkovej pojazdnej predajni, ktorá zaujme nielen deti, sa zastavte na grilovaný oštiepok a hermelín s brusnicovou omáčkou.

Dobre napapkaní zalejte žalúdok skvele vychladeným pivom, kvalitným vínom, medovinou, či tvrdšími destilátmi a miešanými drinkami a máte to za sebou..

Jediný a najväčší gastrofestival na Slovensku zameraný na grilovanie začne už na budúci týždeň.

Autor: TS

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Zvolen

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 103 515
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 825
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 635
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 787
  5. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 6 339
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 443
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 743
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 528
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu