Po štúdii pripravia knihu receptov

Na to, aby definovali, čo je tradičné jedlo v Podpoľaní, pripravujú veľkú odbornú štúdiu.

O tom, čo je tradičné jedlo, povie viac odborná štúdia.O tom, čo je tradičné jedlo, povie viac odborná štúdia. (Zdroj: MILAN SUJA)

DETVA. Občianske združenie Podpoľanie vyhlásilo už druhú výzvu na udeľovanie značky Regionálny produkt Podpoľanie.

Spolu s touto aktivitou spustilo projekt s názvom Chuť a vôňa regionálnych jedál a špecialít v Poodří a Podpoľaní. Slovenské združenie ju realizuje spoločne s českou miestnou akčnou skupinou Region Poodří.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Pri udeľovaní regionálnej značky máme spracované pravidlá pre potravinové a remeselné výrobky a taktiež pre služby, kde je najmä ubytovanie a stravovanie,“ povedala manažérka občianskeho združenia Podpoľanie Elena Jankovičová.

SkryťVypnúť reklamu

Prišli na to, že celé reštauračné zariadenie nemá šancu získať značku, pretože žiadne nie je zamerané iba na tradičné regionálne jedlá. Uchádzať sa môžu iba o značku na konkrétne jedlo.

Aby definovali, čo je tradičné jedlo v Podpoľaní, pripravujú veľkú odbornú štúdiu, výstupom by mal byť konkrétny popis, aké suroviny použiť, spôsob varenia a podobne. A zistiť, ako sa stravovalo v bežný deň a ako pri rôznych slávnostných príležitostiach, na svadbách či počas Vianoc.

Po štúdii pripravia knihu receptov a aj odborného popisu.

Uzávierka na prihlasovanie žiadostí pre regionálne produkty je 14. februára.

„Už vieme o viacerých záujemcoch, sú tu remeselníci, ktorí nestihli prvú výzvu, ozvali sa medári,“ doplnila manažérka.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Zvolen

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 103 762
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 899
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 722
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 841
  5. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 5 922
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 527
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 822
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 529
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu