DETVA. Už druhú výzvu na udeľovanie značky Regionálny produkt Podpoľania vyhlásilo v týchto dňoch Občianske združenie (OZ) Podpoľanie z Detvy. Aktivita je súčasťou projektu spolupráce s názvom Chuť a vôňa regionálnych jedál a špecialít v Poodří a Podpoľaní, ktorú slovenské združenie realizuje spoločne s českou MAS Region Poodří.
„V utorok, 4. februára sa v Detve uskutoční úvodný seminár pre záujemcov o získanie tejto značky,“ povedala manažérka OZ Podpoľanie Elena Jankovičová. „Záujem je celkom slušný, prihlásených máme 17 producentov, pričom tento raz sme sa zamerali na tradičné jedlá,“ dodala.
Cieľom seminára je za účasti producentov z Podpoľania, ktorých produkty už majú toto označenie, zoznámiť potencionálnych záujemcov s projektom a diskutovať o význame značenia a jeho zavádzania do praxe.
Druhá výzva nadväzuje na úspešne zahájený proces udeľovania značky Regionálny produkt Podpoľanie, ktorý sa uskutočnil takto pred rokom. Uzávierka na prijímanie návrhov je tento raz 14. februára a združenie chce následne, začiatkom marca, celý proces vyhodnotiť a úspešným uchádzačom (produktom) značku aj udeliť. Vlani ju získalo 13 výrobkov.