Tri desiatky kuchárov varili tradičné jedlá Hontu

Spod ich rúk vychádzali také jedlá ako napríklad demikát, makové šúľance či hrachová polievka.

SENOHRAD. Takmer tri desiatky jedál od 29 kuchárov hodnotila porota počas IV. ročníka podujatia Tradičná chuť Hontu, ktoré sa konalo tento víkend v obci Senohrad v okrese Krupina. Akcia má za cieľ uchovávať a podporovať tradičné jedlá a suroviny, ktoré sa vypestujú priamo v danom prostredí.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kulinárska súťaž sa niesla v rámci hesla Podporujeme tradície vidieckej kuchyne a zachovanie senzorických vlastností regionálnych jedál a nápojov. Prihlásení kuchári súťažili v šiestich kategóriách. "Spod ich rúk vychádzali také jedlá ako napríklad demikát, makové šúľance či hrachová polievka," povedala TASR starostka Senohradu Oľga Bartková.

SkryťVypnúť reklamu

Súťažiacich hodnotila odborná porota, pozostávajúca zo zástupcov Vysokej školy poľnohospodárskej v Nitre, Jednoty dôchodcov, ako aj šéfov vybraných reštauračných zariadení v regióne Hontu.

O súťaž i podujatie ako také je podľa riaditeľa Regionálnej poľnohospodárskej a potravinovej komory v Krupine Dušana Mozoľu v dedinách Hontu z roka na rok väčší záujem. "Putovný lopár, ktorý si organizátorské obce každý rok odovzdávajú, si tento rok prevzali zástupcovia mesta Krupina, kde sa na budúci rok uskutoční už piaty ročník súťaže," uviedol.

Tento rok podujatie zorganizovala Regionálna poľnohospodárska a potravinová komora Krupina, občianske združenie Tradičná chuť regiónov Slovenska a Obec Senohrad.

Súťaže

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Zvolen

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 809
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 317
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 798
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 009
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 845
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 482
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Zvolen - aktuálne správy

Divadlo stále prechádza rekonštrukciou.

Diváci ju uvidia až v novej sezóne.


Čerstvo upečené – presne také pečivo si môžete vychutnať vo vašich domovoch vďaka spolupráci Lidla so slovenskými dodávateľmi.


Prírodné lezecké centrum vzniklo pri Kolibe u Rytiera pod Pustým hradom.

Z lesa vedie trasa, ktorú si zamilujú rodiny, aj horolezci.


1
Ilustračné foto.

Získal uznanie od kolegov aj jej rodiny.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu