Súčasťou podujatia bude seminár na tému bezpečnosť domácich produktov a regionálna gastronómia.
HONTIANSKE NEMCE. Podporovať tradície vidieckej kuchyne a zachovávať zmyslové vlastnosti regionálnych jedál a nápojov je zámerom podujatia Tradičná chuť Hontu. Jeho tretí ročník sa uskutoční 15. októbra v Hontianskych Nemciach v tamojšom kultúrnom dome.
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Okrem súťaže v príprave tradičných jedál, jej vyhodnotenie bude medzi 13. a 14. h., pripravili organizátori aj súťaženie v kulinárskych zručnostiach a samozrejmosťou bude ochutnávka súťažných jedál a tiež ponuka víťazných jedál z minuloročnej súťaže.
Súčasťou podujatia bude odborný seminár na tému bezpečnosť domácich produktov a regionálna gastronómia. Spestrením podujatia bude kultúrny program, pečenie býka či výstava kresieb Potraviny očami detí. Organizuje ho Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Krupina, Občianske združenie Tradičná chuť regiónov Slovenska a Obec Hontianske Nemce.