Najlepší guláš uvarili vlaňajší víťazi

V Hontianskych Tesároch hľadali gulášmajstra, o titul sa uchádzalo dvadsaťtri družstiev.

HONTIANSKE TESÁRE. Už piaty raz hľadali v Hontianskych Tesároch majstra vo varení gulášu. O titul Galášmajstra sa uchádzalo 23 družstiev, tie museli byť najmenej dvojčlenné.

Porota hodnotila farbu, chuťové vlastnosti aj hustotu gulášu a víťaznú priečku udelila súťažiacim Peter Almášy - Jozef Fulajtár. Dvojica si obhájila víťazstvo z vlaňajšieho ročníka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Guláš vlani aj teraz varili výlučne z hovädziny, no vyhrať vraj nechceli. „Nie, nechceme vyhrať. Chceme, aby aj druhí dostali šancu vychutnať si ten dobrý pocit z víťazstva. My sme ho už zažili," povedal Almášy ešte pred vyhlásením výsledkov. „My sem chodíme pre zábavu, nie pre výhru."

SkryťVypnúť reklamu

Zohratá dvojica je „medzimiestna", Almášy je z Hontianskych Tesár, Fulajtár z Banskej Bystrice. Spolu chodia variť aj na iné akcie. Nedávno v Sebechleboch robili halászle a na Starej Hore držkový perkelt. „Baví nás to," zdôvodnil Almášy.

Druhé miesto obsadil domáci súťažiaci Peter Srník s rodinou, tretie Peter Ambróš z Krupiny.

dsc00367w.jpg

Víťaz Peter Almášy.

dsc00374w.jpg

Porota pri práci. FOTO: ĽUBICA MOJŽIŠOVÁ

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Zvolen

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 869
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 395
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 263
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 616
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 052
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 905
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 590
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Zvolen - aktuálne správy

Podujatia pre návštevníkov začne počas leta organizovať detvianske Komunikačné Centrum.

Budú v nej organizovať podujatia.


TASR
Divadlo stále prechádza rekonštrukciou.

Diváci ju uvidia až v novej sezóne.


Čerstvo upečené – presne také pečivo si môžete vychutnať vo vašich domovoch vďaka spolupráci Lidla so slovenskými dodávateľmi.


Prírodné lezecké centrum vzniklo pri Kolibe u Rytiera pod Pustým hradom.

Z lesa vedie trasa, ktorú si zamilujú rodiny, aj horolezci.


1

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu