Víťazný guláš bol z troch druhov mäsa

Vyhrať mohol iba jeden guláš, no v poli porazených, ak sa to dá vôbec takto nazvať, vôbec nevládol smútok. Práve naopak.

V sobotu Stožok rozvoniaval gulášom.V sobotu Stožok rozvoniaval gulášom. (Zdroj: MILAN SUJA)

STOŽOK. Neoficiálne majstrovstvá Slovenska vo varení gulášu prilákali v sobotu do Stožku päťdesiattri družstiev. Po celý deň visela nad hlavami súťažiacich hrozba dažďa, ktorá sa popoludní, chvíľu po vyhlásení výsledkov, premenila v skutočný lejak. To ale nikomu neprekážalo.

Vyhrať mohol iba jeden guláš, no v poli porazených, ak sa to dá vôbec takto nazvať, vôbec nevládol smútok. Práve naopak. Čo na tom, že porota mala iný názor. Každý si navaril podľa svojej chuti, víťaz preto stál pri každom jednom kotlíku. Dôležitejšia ako cena bola predsa dobrá nálada.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Gulášmajster v Stožku je už tradičným podujatím. Súťažiť mohol každý, kto si priniesol potrebné suroviny, kotlík, dobrú náladu a zaplatil účastnícky poplatok. Ako navariť dobrý kotlíkový guláš? Na to vám každý odpovie inak.

„Základom je dostatok cibule a, samozrejme, správne mäso. Ja používam iba hovädzinu," povedal Jozef, ktorý sa do užšieho finále síce nedostal, no so svojím gulášom bol nadmieru spokojný. „Robím ho rovnako už asi dvadsať rokov a doteraz všetkým chutil. Vôbec ma netrápi, že ma porota nevybrala, neprišli sme sem zvíťaziť, chceli sme sa s priateľmi iba zabaviť," dodal.

Podľa poroty navarila najlepší guláš partia z Veľkej Vsi. Tým nechýbala dobrá nálada po celý deň. Varenie si spestrovali s heligónkami a s nimi si prišli aj pre cenu. Šéfkuchár víťazného družstva Ján Haferník videl za svojím úspechom výber mäsa. „Použili sme tri druhy. Hovädzie mäso, k tomu jelenie a danielie." Na súťaži doteraz ešte nikdy nevaril.

SkryťVypnúť reklamu

Fotoreportáž z podujatia si môžete pozrieť TU, kliknite.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Zvolen

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 219
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 233
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 050
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 076
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 773
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 182
  7. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 604
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 543
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu