Mária Jaloviarová: V hypermarketoch mäso nekupujem, skôr dôverujem malým mäsiarňam. Čo sa týka vtáčej chrípky, obavy nemám, nemyslím si, že nám hrozí. Hydinu kupujem rovnako ako predtým, neznížili sme jej spotrebu.
Štefan Kelemen: Obavy máme, aj keď možný príchod vtáčej chrípky je ešte vzdialený. Pravdou je, že opatrnosti nikdy nie je dosť, vedci hovoria, že sa jej nevyhneme. Hydinu kupujeme stále, ale striedmo. Mäso kupujeme aj v hypermarketoch, ale ako prepukla aféra s prebaľovaním starého mäsa, už menej. Nikdy sa nám však predtým nezdalo, že by mäso zapáchalo.
Mária Strojná: Mäso nekupujem žiadne. Bratove deti chovajú prasce aj hydinu. Sliepky, kačky, husi, morky. Všetko mäso mám od nich, tam mám záruku, že je čerstvé a kvalitné. Nebojím sa, že by bolo infikované.
Dušan Vargovský: Stať sa môže všetko, ale momentálne sa vtáčej chrípky neobávam. Myslím si, že sme trochu za vodou, izolovaní od inkriminovaných krajín, ale ak to bude pretrvávať do jari, bude to horšie, migrujúce vtáctvo ju môže priniesť aj k nám. Podľa mňa sme však na ňu pripravení dobre, urobili sa potrebné opatrenia. Spotrebu hydiny sme teda neznížili a iné druhy mäsa kupujeme len v menších mäsiarňach, nebalené. Novinári robia dobre svoju robotu, keď upozorňujú, čo sa v hypermarketoch deje.
Pavel Koreň: Nemám obavy. Doma chováme morky, tie sme už porezali, sú v mrazničke, takže už ich nič nemôže napadnúť. A ešte barance. Občas, napríklad na Vianoce, kúpime bravčovinu, ale málo. A keď, tak len v malých mäsiarňach. Kurčatá a sliepky nekupujeme vôbec. Vraví sa, že morka má deväť druhov mäsa, baranina je zas ľahké mäso, takže to, čo si chováme, nám úplne stačí.
Ľubomír Tesaček: Nebojím sa, nerobím si žiadne starosti a mäso kupujem aké mi príde na chuť. Je to zbytočná panika, ktorú robia médiá, aby ľudia zabudli na politickú scénu. V hypermarketoch nekupujem, nemám čas do nich chodiť, všetky sú na periférii mesta.
Text: Ľuba MOJŽIŠOVÁ
Foto: Milan SUJA