Zvolen - Dnes už pani Pavlíčková chcela, aby jej svadobný deň končiaci hostinou bol podľa jej predstáv, preto si organizáciu nechceli nechať na poslednú chvíľu. „Keďže sme plánovali cirkevný obrad dlho dopredu, zavčasu sme si vyberali aj hotel, v ktorom by sa mala konať hostina. Hoci termín svadby sme mali určený na 3. septembra, miestnosť na hostinu sme si išli objednať už koncom marca. Pracovníčka Hotela Kráľová nám ukázala priestory a zobrala od nás rezerváciu s tým, že menu a počet hostí, ktorí využijú aj hotelové izby, upresníme neskôr. Prostredníctvom mailu sme sa s ňou dohodli na podrobnostiach a rezerváciu nám potvrdila. Po tejto správe sme s manželom zostali spokojní, že túto časť vybavovačiek máme za sebou. Začiatkom júla som sa rozhodla v tomto hoteli zastaviť osobne a zaplatiť zálohu. Vtedy mi tá istá pracovníčka oznámila, že na náš termín majú inú rezerváciu pre šesťdesiat hostí, ktorú si pred tým nevšimla, a ospravedlnila sa. Chápem, že ľudia robia chyby a môže dôjsť k omylu. Čo nás sklamalo, je to, že nám stornovanie rezervácie včas neoznámili. Mali k dispozícii moje telefónne číslo i mailovú adresu a tiež telefón mojej matky. Jednoducho si myslíme, že hotelu sa lepšie oplatila akcia so 60 hosťami, ako svadba s dvadsiatimi. Preto považujeme jednanie pracovníkov za neseriózne. Nemusím ani spomenúť, aké problémy nám spôsobili. Dva mesiace pred svadbou, keď sme už na pozvánkach mali vytlačenú adresu hotela, keď bolo ťažko nájsť priestory na hostinu v iných hoteloch, pretože boli obsadené, sme zažívali poriadny stres. O rozčarovaní som napísala aj majiteľovi hotela, ale doteraz sme nedostali žiadnu odpoveď,“ sťažovala sa pani Pavlíčková. Jej slová sme si overovali priamo v Hoteli Kráľová. Jeho riaditeľka Jana Mlynárová nám situáciu okolo takmer zmarenej hostiny opísala inak. Podľa nej už pri prvom stretnutí s budúcou nevestou zarezervovali bar hotela, pretože jedáleň v tom čase bola zarezervovaná pre inú akciu. Taktiež priznala, že o tom so zákazníčkou nehovorili. Až keď pani Pavlíčková prišla v júli zaplatiť zálohu, ukázali jej priestory baru, kde sa svadba mala konať. „Nesúhlasila s touto miestnosťou a trvala na jedálni, ktorá však bola už rezervovaná,“ povedala nám riaditeľka a dodala: „Je pravda, že väčšia akcia je pre nás výhodnejšia, ale v tomto prípade sme nikoho neuprednostnili. Snažíme sa každému vyjsť v ústrety. Napriek tomu, že hotel máme permanentne obsadený, lebo u zákazníkov máme dobré meno, vážime si každého klienta, ktorý má záujem o naše služby. Aj pani Pavlíčkovej sme držali rezerváciu baru do posledného dňa.“
Táto takmer zmarená svadobná hostina len potvrdzuje, že komunikácia medzi ľuďmi je základným predpokladom porozumenia.
J. SCHVARZBACHEROVÁ