Zvolenské reštaurácie na rýchle občerstvenie Popolcovú stredu na návštevnosti ani na výbere jedál nepocítili. Vedúca baru s grilovanými špecialitami v Trhovej ulici Anna Bariaková síce pripustila, že v stredu išlo na odbyt viac ľahšie mäso, ako je kuracina či rybie filé, ale ani klobásy nezostali v hanbe. „Robili sme aj bryndzové halušky, ale aj tie si dávali hostia s klobáskou a slaninkou,“ povedala. „Ani som nepostrehla, že by mali niektorí výčitky kvôli pôstu,“ dodala s úsmevom. Pôstny deň nepocítili ani v bistre Kurací svet na Kozačekovej ulici. „Kto chcel, mohol si objednať syr, v ponuke máme aj bezmäsitá jedlá,“ skonštatovala predavačka Božena Hromadová, „ale o tie nebol veľký záujem, viac k nám ľudia chodia na kuracie špeciality.“ Stačil pohľad na stoly v bare. Hostia si pokojne pochutnávali na vyprážanom i grilovanom mäse. Predavačka práve nachystala novému hosťovi vyprážaný rezeň so zemiakovým šalátom. Fakt, že bol začiatok veľkého pôstu, nikoho z hostí zrejme netrápil.
(moj)