Najdôležitejšie je mäso. Iba správne rozvarené zemiaky dajú gulášu tú správnu konzistenciu. Takýchto zaručených rád si bežný pozorovateľ vlaňajšej súťaže vo varení gulášu vypočul neúrekom. Profesionáli i úplní amatéri, muži i ženy rôznych povolaní, sa zišli pred rokom v Stožku a varili a varili... Jediným jedlom bol guláš. Viac ako dvadsať súťažných tímov zblízka i zďaleka sa pustilo do varenia. Víťazný guláš napokon uvaril zmiešaný francúzsko - detviansky tím, ktorý získal farebný televízor. Ten napokon venovali miestnej materskej škole. Veď nešlo o ceny, ale predovšetkým o zábavu. Keďže sa Gulášmajster 2006 vydaril, už túto sobotu si to majstri gulášu rozdajú v Stožku opäť. Súťaž Gulášmajster 2007 oficiálne začína o pol desiatej, no prezentácia súťažiacich je už o ôsmej ráno. Prihlásiť by sa mali na OcÚ v Stožku, alebo mailom (stozok@stozok.sk) do 25. mája. Účastnícky poplatok je 150 korún. Zaň dostanú štartovací balík v podobe dreva, desiatich tanierov, lyžíc a chleba. Súťažiaci si musia priniesť kotlík, mäso a vlastne všetky ingrediencie k vareniu gulášu. Podľa vlastnej fantázie. Upozorňujeme však, že správny guláš hodnotia odborníci, ktorí vedia, ako má správny guláš chutiť, akú má mať hustotu i farbu... Odber vzoriek je naplánovaný na trinástu hodinu a samotné vyhodnotenie súťaže bude o štrnástej popoludní. A tak ako vlani podujatie zakončí diskotéka. Sobotňajšia súťaž v Stožku nebude iba o varení, kuchárom i návštevníkom spestrí pobyt množstvo sprievodných podujatí. O pol jedenástej je naplánované váľanie mája, po ňom vystúpi domáci ľudový súbor. Aj odber gulášových vzoriek bude sprevádzať ľudová hudba.