Variť sa v týchto dňoch nechce ani gazdinkám doma, a pariť sa pri sporáku takmer celý deň, to je už takmer utrpenie. Podľa slov kuchára v hoteli Poľana vo Zvolene Milana Šuleka je dosť náročné v takýchto podmienkach pracovať aj v kuchyni, ktorá je vybavená klimatizáciou. O to horšie sa cíti personál v neklimatizovaných priestoroch. „Kuchár sa musí prispôsobiť. Teplota pri sporákoch sa takmer nemení. Horúco je pri ňom aj v lete, aj v zime. Je to prosto tak. Ja som si už na to zvykol,“ konštatuje a dodáva: „Podmienky v kuchyni sú v lete o trochu horšie. Keď si zvyknú na páľavu ľudia, ktorí pracujú vonku, zvyknú si na to aj kuchári.“ Menu sa vplyvom vysokých teplôt v tejto kuchyni nemení. Všetko záleží od chutí hostí, a tak kuchári pripravujú menej, aj viac náročné jedlá. Samozrejme, sezóna ponúka stravníkom viac zeleniny a ovocia. Teploty v kuchyni hotela zvládajú pracovníci aj vďaka otvoreným dverám, cez ktoré prúdi chladnejší vzduch, a pitnému režimu, ktorý dodržiavajú. „Za zmenu vypijeme aj tri – štyri litre vody, množstvo záleží od toho, aká je zmena dlhá,“ dodáva Milan Šulek.
Plánovanej reforme zdravotníctva odborná verejnosť vytýka komplikovanosť a nesystémovosť. Podľa niektorých ju treba rýchlo zmeniť, aby sme sa vyhli problémom.