Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Zbytočný poplach. „Šikana“ a vyhodené peniaze

Od februára má byť súčasťou domácich zakáľačiek odobratie vzorky z ošípanej na vyšetrenie trichinely. Čo na to občan?

6. feb 2007 o 0:00

Anna Puškárová: Nie je to potrebné, veď koľko rokov sme aj my robili zabíjačky, keď sme ešte bývali na dedine, a všetko bolo v poriadku, nikomu nič zo zabíjačkových špecialít nebolo. Pred mesiacom sme zas zabíjali ovcu. Je to úplne zbytočné, takýto zákon. Kedysi sme odovzdávali bravčové kožky, ale nikdy sme nemuseli zabíjačky nahlasovať.

Oto Meňhart: Keby ľudia ošípané chovali vo veľkom s tým, že mäso predávajú, je pochopiteľné, aby sa to dialo pod veterinárnou kontrolou. Ak si však chovajú prasiatka pre vlastnú potrebu a majú s chovom skúsenosti - pretože väčšinou sú to ľudia, ktorí sa ich chovu venujú dlho – neverím, že by vychovali niečo nie dobré. A ak si robia zabíjačky pre seba, čo my s tým? Sú to zbytočne vynaložené peniaze, zbytočné zaťažovanie veterinárnych lekárov. Moji rodičia tiež chovali ošípané, vždy sme mali v sude bravčovú masť a nikomu nič nebolo, nikto neochorel. Táto snaha je zbytočne prehnaná. Ja si v súčasnosti robím klobásy sám, ale keďže ošípané nechovám, nemám kde, mäso do nich kupujem.

Skryť Vypnúť reklamu

Marian Engler: Nie je to potrebné. Doteraz sme nič také nemali a ani sa nič neudialo, neviem o tom, že by mal niekto s mäsom z domácich ošípaných problémy. Tú chorobu, čo si vymysleli, majú diviaky, nie domáce prasce. Ja nerobím zabíjačky, nič nechovám, ale chodím kamarátovi na zabíjačky. A v živote sa z mäsa a ďalších zabíjačkových výrobkov nikomu nič nestalo.

Ingrid Vronská: Myslím, že to nie je potrebné. Každý, kto má doma to domáce zviera, vie, ako sa oň stará a vie, čím ho chová. Je to zbytočnosť a pre tých ľudí katastrofa. Neviem si to v praxi vôbec predstaviť. Ani to, ako to budú zvládať veterinárni lekári. Teraz kolegyne robia zabíjačky, vraj si majú odložiť vzorku mäsa odložiť do mrazničky, ale neviem, ako dlho... Povedali, že odložia... My zabíjačky nerobíme, ale zabíjačkové špeciality kupujeme. A vo veľkom, na dedinách. Obavy však nemám žiadne, ani doteraz nám nič nebolo.

Skryť Vypnúť reklamu

Slavomír Král: Tento zákon je úplne nepotrebný, myslím si, že je to iba šikanovanie ľudí. Je to zbytočné. Robievame zabíjačky, ale nikdy si nebudeme pýtať žiadne povolenie. Rozhodli sme sa protestovať proti tomuto zákonu takýmto spôsobom (smiech).

Dušan Košarišťan: Je to zbytočná byrokracia, otravovanie ľudí. My zabíjačky nerobíme, som mierumilovný človek (smiech), ale bravčovinku mám rád. A najradšej klobásky, voňajú cesnakom. Na chovanie prasiatka však nemám čas ani možnosti, takže klobásy kupujem v obchode. Od súkromníka len sem-tam, keď sa pritrafí.

(moj)

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vitajte v postapokalyptickom svete
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  5. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 986
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 14 934
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 12 984
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 015
  5. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 876
  6. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 10 645
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 375
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 655
  9. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 571
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 557
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Zvolen - aktuálne správy

Predlžujeme akciu o 24h

Ak nemôžete za novinami, noviny prídu k vám. Dnes to máte s 50% zľavou na celý rok

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.

Táto akcia platí len 24 hodín a nebude sa opakovať.

HKM Zvolen ide do karantény, zrušil sa aj tréningový proces mládeže

Pozitívne prípady na ochorenie COVID-19 hlási už aj HKM Zvolen.

Gólová radosť Zvolenčanov v zápase s Trenčínom.

O stravenkovej petícii rokovali na ministerstve

Iniciátora petície Za zachovanie súčasnej platnej legislatívy v oblasti stravovania zamestnancov Ľubomíra Sečkára s jeho tímom prijala generálna riaditeľka sekcie práce Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Danica Lehocká.

Kováčová je najlepším tímom v regióne, Zvolen na okraji priepasti (+ NAJ HRÁČI JESENE)

Hodnotíme, bilancujeme a známkujeme oboch našich účastníkov Tipos III. ligy Stred za účinkovanie v lige počas jesene 2020.

Momentka z derby III. ligy medzi Zvolen a Kováčovou.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Na Liptove pribudol v piatok dosiaľ najvyšší počet infikovaných

Situácia sa začína zhoršovať už aj v okrese Ružomberok.

TMR zatvára strediská Jasná a Vysoké Tatry

V prípade priaznivého vývoja situácie na Slovensku by mohli znova otvoriť 6. novembra.

Ľudia stoja v radoch pred odbernými miestami

Odberové miestnosti sa otvorili o ôsmej hodine ráno.

Už ste čítali?