Med, lekvár, čaje, syry. Pribudlo šesť nových držiteľov značky Regionálny produkt Hont

Značka má podporiť miestnych producentov.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: Unsplash)

KRUPINA. Ďalší šiesti výrobcovia sa môžu prezentovať značnou Regionálny produkt Hont. Udelila im ju odborná komisia a certifikáty im v týchto dňoch aj slávnostne odovzdala. Informuje o tom združenie Zlatá cesta, ktoré projekt regionálnych produktov Hontu zastrešuje.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Do kancelárie združenia bolo doručených osem žiadostí, značka bola nakoniec udelená šiestim uchádzačom," uvádza združenie.

Za voskové obaly a obrúsky, slivkový lekvár pečený a slivkový lekvár s orechmi ju získala Simona Broškovičová Bernoláková z Hontianskych Moraviec. Za kozie syry ju porotcovia udelili Anne Felixovej z Horných Mladoníc a za bylinkové čaje Jaroslave Dadovej zo Santovky.

SkryťVypnúť reklamu

Róbert Lauko z Krupiny ju získal za odrodové vína, Maroš Novák z Bátoviec za špaldovú a pšeničnú múku a Peter Vazan z Banskej Štiavnice za rôzne druhy včelieho medu.

Regionálna značka sa udeľuje fyzickým a právnickým osobám, ktoré vyrábajú výrobky a spĺňajú kritériá pre udeľovanie a užívanie značky. Jej zmyslom a cieľom je podporiť rozvoj územia Hontu s ohľadom na šetrné využívanie prírodného a kultúrneho dedičstva regiónu.

Značka má podporiť miestnych producentov - poľnohospodárov, živnostníkov, malé a stredné firmy, ktorí v tomto prírodne hodnotnom, zdravom území hospodária tradične a v súlade so záujmami ochrany prírody.

Držiteľmi certifikátov Regionálny produkt Hont je aktuálne viac ako 50 subjektov z oblasti služieb, remeselnej výroby a výroby potravín.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Zvolen

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 618
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 117
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 128
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 247
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 889
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 717
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 594
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Zvolen - aktuálne správy

Čerstvo upečené – presne také pečivo si môžete vychutnať vo vašich domovoch vďaka spolupráci Lidla so slovenskými dodávateľmi.


Prírodné lezecké centrum vzniklo pri Kolibe u Rytiera pod Pustým hradom.

Z lesa vedie trasa, ktorú si zamilujú rodiny, aj horolezci.


1
Ilustračné foto.

Získal uznanie od kolegov aj jej rodiny.


Vlaková patrola ZSSK na Rušňoparáde 2025.

Spoločné rodinné výlety, detská fantázia rozbehnutá na plné obrátky a zážitky, na ktoré sa nezabúda.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu