NITRA, ZVOLEN. Keď skóruje za HKM Nick Saracino, Zvolen v tejto sezóne ešte neprehral. Platí to aj po štvrtom semifinálovom zápase v Nitre. Vyzdvihnúť istotne treba hráčov oboch tímov. Zaslúžia si absolutórium. Takisto fanúšikovia.
Áno, nemôžeme zas opomenúť ani rozhodcov. A opäť nie v pozitívnom zmysle. Sú len ľudia, lenže ich chýb a sporných rozhodnutí je už priveľa.
Zvolenu patrila prvá tretina, z tlaku vyťažil len gól
Séria Zvolena s Nitrou jednoducho musí baviť a vzbudzuje množstvo emócií. Nielen u fanúšikov oboch táborov. Zvolen vedel, že štvrtý zápas pod Zoborom musí vyhrať. A tak aj vyzerala prvá tretina. Hostia tlačili, vytvárali si príležitosti a podarilo sa im aj otvoriť skóre.

Pupák chyboval, za bránou vymyslel veľmi šikovnú prihrávku do protipohybu brankára Peter Krieger, čo využil Nick Saracino – 1:0. Nitra sa síce snažila o vyrovnanie, ale Rahm chytal fantasticky. Druhá polovica prvej tretiny patrila hosťom, vytvorili si tlak a množstvo šancí – Meliško, Zuzin, Saracino..., len škoda, že ostali nevyužité.
V druhej tretine viac hrozila aj Nitra, ale Rahm zatiahol roletu a niekoľkými fantastickými výkonmi podržal svoje mužstvo.
Sporný gól Leskinena
Prvý sporný moment tohto zápasu prišiel v 34. minúte. Za bránou domácich sa všetci sústredili na súboj Kriegera s Bodákom, takmer všetci už prestali hrať, až na Villeho Leskinena, ktorý dopravil puk do brány Nitry.
Rozhodcovia avizovali vylúčenie oboch hráčov. A následne po upozornení na to, že padol gól, išiel hlavný rozhodca Baluška telefonovať s videorozhodcom. Ako odhalili ruchové mikrofóny, predmetom diskusie bolo, či puk prešiel celým objemom za bránkovú čiaru, takže gól HKM uznal.
Ďalej sa okrem iného dočítate AJ TOTO:
- Čo sa udialo pri ďalšom spornom momente, po ktorom Nitra skórovala
- Prečo arbitri dvakrát kontaktovali videorozhodcu pri spornom góle Nitry
- Prečo pri takmer rovnakej situácii gól Zvolena včera neuznali a gól Nitry áno
- Čo povedal o víťazstve Zvolena asistent trénera Andrej Kmeč
- Ako videl dva sporné momenty zápasu Andrej Kmeč
- Exkluzívne vyjadrenie bývalého brankára Jána Lašáka k spornému momentu pri atakovaní brankára Rahma a uznanom góle Nitry
- Kto urobil podľa Lašáka chybu
- Ako je podľa Lašáka možné, že v 3. zápase pri rovnakej situácii Saracinov gól neplatil, a vo 4. zápase Švarného už áno
Problém však bol inde. Pri komunikácii s nitrianskou striedačkou rozhodca domácim hovoril o výhode, ktorá však nemala byť aká, keďže išlo o vzájomné vylúčenie. A v tom prípade sa malo pískať hneď. Upozornil na to aj Boris Valábik, expert RTVS v štúdiu verejnoprávnej televízie.
Lenže podstatou je, že rozhodca zdvihol ruku zlomok sekundy po tom, ako puk skončil v O'Connorovej bráne. Preukázalo to niekoľko spomalených záberov. Takže gól bol uznaný správne. Zvolen viedol 2:0.