Najlepší kuchári a čašníci vyrastajú v škole vo Zvolene

Študenti obhájili víťazstvá z predchádzajúcich dvoch ročníkov.

Víťazná škola zo Zvolena s členmi poroty súťažného päťboja.Víťazná škola zo Zvolena s členmi poroty súťažného päťboja. (Zdroj: ACS)

ZVOLEN. Aj štvrtý ročník päťboja, ktorý je súčasťou výstavy potravinárstva, gastronómie a cestovného ruchu Danubius Gastro, vyhrala Stredná odborná škola obchodu a hotelových služieb zo Zvolena. Škola tak obhájila víťazstvá z predchádzajúcich dvoch ročníkov.  

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Do finále 4. ročníka súťaže Metro HoReCa postúpili okrem Zvolena hotelové akadémie z Prešova, Žiliny, Holíča a škola obchodu a hotelových služieb zo Žiaru nad Hronom,“ ozrejmila hovorkyňa spoločnosti Slávka Habrmanová.

„Kuchári a čašníci súťažili v rôznych disciplínach, ktoré im v praxi nesmú byť cudzie. Svoju šikovnosť museli preukázať napríklad v krájaní cibule, krájaní zemiakov štýlom brunoise, čiže na malé kocky, krájaní póru na julienne, čo sú veľmi tenké prúžky, pri tranšírovaní kuriat a filetovaní pstruha“ dodala.

SkryťVypnúť reklamu

Brunoise je podľa portálu vjeme.bookio.sk skúška ohňom pre každého budúceho kuchára. Rozmery jednotlivých kociek totiž musia byť 1,5 x 1,5 mm.

Talentovaní mladí čašníci sa predviedli pri príprave espressa a capuccina, v miešaní nealkoholického nápoja a tiež pri príprave reštaurácie, obsluhe a servise zákazníkov.

To všetko pod drobnohľadom odbornej poroty pod vedením šéfkuchára Vojtecha Artza.

 

 

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Zvolen

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 97 917
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 084
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 781
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 013
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 266
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 920
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 808
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu