Streda, 2. december, 2020 | Meniny má BibiánaKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Kráľovskú čokoládu v obchodoch nenájdete (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

 

Ešte stále to nie je tá skutočne pravá čokoláda. To bude až vtedy, keď im kakaové maslo budú dovážať priamo z Grónska. Až vtedy si "znalci" dokonale pochutnajú.
 

samé raw a neviem čo

pravdou však je, že postupne sa pôvodné receptúry nahrádzajú umelinami a kadejakými náhradami, aby sa udržala cena. potom niekto príde s pôvodnou receptúrou a chváli sa, ako fantasticky to chutí. Ono pravdou je, že to chutí tak, ako to má chutiť. Len si to väčšinový spotrebiteľ akosi nemôže dovoliť kupovať a radšej bude žiť v sebaklame, že to, čo kupuje, je vlastne dobré.
 
Hodnoť

Tak...

... to vyrabaju vo Zvolene? A preco im potom kakaovu hmotu vozia do Talianska? Nevedel som, ze Zvolen je na Apeninskom polostrove :-)
 
Hodnoť

 

Kupim si tuctuvu Milku za haliere, vedla tohto, a zazitok bude o 10 percent nizsi, mozno.....A moznoze by to vobec nechutilo, robia velke halo... z niecoho, co nemas sancu ochutnat. Nech si to strcia do *****
 

 

Hu ,, dostavam tu minus od magorov.....Poviem priklad, vyrabame poctive udene vyrobky, ak nie vianoce, tak objednavka...Chcem kare, za mesiac bude....Blavak sezere, objedna cokolvek, co jemu pripada exkluzivne...Aky clanok toto, nedosiahnes na to, ty, a potom mozno vyblavjzne, ze mame takuto ponuku cokolady , berte debili, ved to je exklusiv, a ked to bude zrat, tak sa bude tvarit 5 metrov siroko, ved co som kupil
 

 

milka stoji 1.30. To niesu haliere.

A co by vlastne vsetci chceli ze? kakao je z juznej ameriky, a ked to chcu vsade ludia za par halierov, ako psenicu tak co sa stane? Je jasne, ze ked kakovy bob obsahuje 57% masla, a to je zase velmi dobre v kozmenike, pretoze ma bod topenia 34 stupnov, ze kakaove maslo zoberu z kakaa, pouziju v kozmetickom priemysle (aby sa zarobilo) no a potom co pouzit v cokolade, ze? Dajme tam napr margarin, susene mlieko pre istotu odtucnene, potom to musia nejeako zvyraznit chut, ktora je v tom masle. Alkalizacia.Uhlicitan draselny, to bude super riesenie sa povedalo. Nuz, no a co, ze vsetky ziviny hlavne flananoidy sa odstrania. Ale upravy, zjemny a zvyrazny sa chut, aby mal clovek o 10% mensi zazitok ako original(ono bude mat mozno aj vacsi :)).Margarin ma este aj vyssiu teplotu tavenia, dalsia paradna vyhoda, cokolada vydrzi aj vyssie teploty, prida sa sojovy lecitin, a cokolada bude krasne leskla.

A ked nakoniec niekto pride s povodnou recepturou, ktoru vlastne pili/jedli indiani, vdaka ktoremu nemaju problemy s vysokym krvnym tlakom, cukrovkou, demenciou atd, tak napise co to su za blbosti, jest co najmanej upravenu, bez chcemie, cokoladu...

https://news.harvard.edu/gazet...
 


Už ste čítali?