Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Najdrahší je rybí mix. Tristo gramov za vyše tri stovky

Trendom vo všetkých reštauráciách je v poslednom čase denné menu

„Dnes si už ľudia nevyberajú reštauračné a kaviarenské služby podľa toho, kde čo koľko stojí, aj keď tvrdia, že nemajú peniaze. Majú ich a vyberajú si podľa toho, kde sa cítia príjemne. Za jedlo či kávu si radšej pár korún priplatia, keď vedia, že si môžu niekde posedieť príjemne aj dlhšie,“ myslí si prevádzkár reštaurácie Quatro vo Zvolene Fedor Schmidtmayer. Spríjemniť prostredie sa preto, pochopiteľne, snažia tiež. Napríklad kvetmi, ktoré interiér či exteriér oživia, rozžiaria. Kvetináče s muškátmi a fuksiami zdobili aj terasu reštaurácie. Lenže, to by nebol Slovák, aby si z kvetináčov neurobil popolník. „Ľudia nám do nich hádzali smeti, špaky, kvety ošklbávali, zem vyhrabávali špáradlami. Už pred dvoma rokmi sme museli kvetináče presunúť vyššie na parapetné dosky,“ priznáva. A radi si vraj odnášajú aj suveníry. Napríklad lyžičky. Z firemných koreničiek, ktoré nedávno dostali, už nezostala ani jedna.

Skryť Vypnúť reklamu

Trendom vo všetkých reštauráciách je v poslednom čase denné menu, to ide v Quatre na odbyt najviac. Polievka plus hlavné jedlo. Najdrahší v ponuke je rybí mix. Tristo gramov za 309 Sk. „Samozrejme, nepripravujeme ho každý deň, ale niekoľkokrát do mesiaca určite. Nie je to jedlo pre jedného človeka. Spravidla si ho dáva partia ľudí, ktorá sa tu stretne povedzme na obchodnom rokovaní. Objedná si fľašu vína, ktoré pomaly zajedá.“ Mimochodom, ak si to objednáte, na veľkej striebornej mise dostanete zmes rybích špecialít pripravených na rošte, vrátane lososa, mušlí, chobotnice, ančovičiek, tuniaka či žraloka plus tousty a zeleninová obloha. Najlacnejšie sú, pochopiteľne, bezmäsité jedlá, s výnimkou príloh a zeleninových šalátov je to ryža starej mamy alebo zeleninová zmes na čínsky spôsob za 79 Sk. Fedor Schmidtmayer (na fotografii) však potvrdzuje, že ľudia si doprajú aj drahšie jedlá. Na odbyt dobre idú napríklad aj steaky z hovädziny. Stoja vyše dvesto korún a keď si k nim prirátate prílohu, vyjde vás takáto porcia skoro na tri stovky...

Skryť Vypnúť reklamu

(moj)

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Päť chýb pri zateplení strechy
  2. Vitajte v postapokalyptickom svete
  3. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  4. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  5. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  2. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  3. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  4. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  5. Úprava osobného motorového vozidla
  6. Important information for Brazilians living in Slovakia
  7. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  8. Vitajte v postapokalyptickom svete
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 26 269
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 16 961
  3. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 14 753
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 535
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 836
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 747
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 482
  8. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 373
  9. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 162
  10. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 9 148
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Zvolen - aktuálne správy

Aktuálne: Na R2 pri Zvolene havaroval kamión

Úsek je prejazdný len v jednom pruhu.

Na R2 havaroval opitý kamionista.

Vo Zvolene dnes zasahoval záchranársky vrtuľník

Zraneného muža previezli do Rooseveltovej nemocnice.

Záchranársky vrtuľník pri zásahu v lokalite Sekierskej doliny.

Úspešná vodná slalomárka Kortišová presedlala na cyklistiku

Zvolenčanka Barbora Kortišová prezradila exkluzívne pre MY, prečo sa začala venovať inému športu.

Barbora Kortišová vymenila kajak za bicykel.

Vodičák nemal, alkohol v sebe áno

Nehoda si vyžiadala ťažké zranenie tínedžera.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Prinášame informácie o pripravovanom testovaní na Orave

Získať dobrovoľníkov ku odberom je v niektorých dedinách ťažké, v Sihelnom bude pomáhať aj starosta.

V kraji sú na tom najhoršie okresy Banská Bystrica a Brezno

Včera zistili na Slovensku viac ako 2 200 nakazených. 210 z toho v Banskobystrickom kraji. 56 v okrese Banská Bystrica a 45 v okrese Brezno.

Už ste čítali?