Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky

Najdrahší je rybí mix. Tristo gramov za vyše tri stovky

Trendom vo všetkých reštauráciách je v poslednom čase denné menu

„Dnes si už ľudia nevyberajú reštauračné a kaviarenské služby podľa toho, kde čo koľko stojí, aj keď tvrdia, že nemajú peniaze. Majú ich a vyberajú si podľa toho, kde sa cítia príjemne. Za jedlo či kávu si radšej pár korún priplatia, keď vedia, že si môžu niekde posedieť príjemne aj dlhšie,“ myslí si prevádzkár reštaurácie Quatro vo Zvolene Fedor Schmidtmayer. Spríjemniť prostredie sa preto, pochopiteľne, snažia tiež. Napríklad kvetmi, ktoré interiér či exteriér oživia, rozžiaria. Kvetináče s muškátmi a fuksiami zdobili aj terasu reštaurácie. Lenže, to by nebol Slovák, aby si z kvetináčov neurobil popolník. „Ľudia nám do nich hádzali smeti, špaky, kvety ošklbávali, zem vyhrabávali špáradlami. Už pred dvoma rokmi sme museli kvetináče presunúť vyššie na parapetné dosky,“ priznáva. A radi si vraj odnášajú aj suveníry. Napríklad lyžičky. Z firemných koreničiek, ktoré nedávno dostali, už nezostala ani jedna.

Skryť Vypnúť reklamu

Trendom vo všetkých reštauráciách je v poslednom čase denné menu, to ide v Quatre na odbyt najviac. Polievka plus hlavné jedlo. Najdrahší v ponuke je rybí mix. Tristo gramov za 309 Sk. „Samozrejme, nepripravujeme ho každý deň, ale niekoľkokrát do mesiaca určite. Nie je to jedlo pre jedného človeka. Spravidla si ho dáva partia ľudí, ktorá sa tu stretne povedzme na obchodnom rokovaní. Objedná si fľašu vína, ktoré pomaly zajedá.“ Mimochodom, ak si to objednáte, na veľkej striebornej mise dostanete zmes rybích špecialít pripravených na rošte, vrátane lososa, mušlí, chobotnice, ančovičiek, tuniaka či žraloka plus tousty a zeleninová obloha. Najlacnejšie sú, pochopiteľne, bezmäsité jedlá, s výnimkou príloh a zeleninových šalátov je to ryža starej mamy alebo zeleninová zmes na čínsky spôsob za 79 Sk. Fedor Schmidtmayer (na fotografii) však potvrdzuje, že ľudia si doprajú aj drahšie jedlá. Na odbyt dobre idú napríklad aj steaky z hovädziny. Stoja vyše dvesto korún a keď si k nim prirátate prílohu, vyjde vás takáto porcia skoro na tri stovky...

Skryť Vypnúť reklamu

(moj)

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  2. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  3. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  9. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  10. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  1. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  4. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  5. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  6. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  7. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  8. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  9. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  10. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 30 392
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 27 774
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 12 308
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 10 046
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 749
  6. Ohlúpli sme počas Covid roka? 8 284
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 421
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 480
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 214
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom? 5 005
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Zvolen - aktuálne správy

V Sliači na testovanie čakať nebudú, majú vlastný rezervačný systém

V meste budú testovať na štyroch odberných miestach.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto.
Kravy sa na svahoch Kráľovej miešajú s turistami.

Náš tip: Kam v čase lockdownu v okrese Zvolen

Prírodná pamiatka očarí v každom ročnom období.

Turovský vodopád.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Polícia pátra po Ľubošovi Blahovi

Policajti hľadajú Ľuboša Blahu z Hornej Vsi.

Frajeri jazdili autom po zamrznutej priehrade, prelomil sa ľad

Ľad si zmýlili s cestou. Mementom pre všetkých by mali byť tragédie, ktoré sa na Oravskej priehrade stali, no zdá sa, že ľudia sú nepoučiteľní.

Odišiel prvý tréner majstra sveta, lúčil sa s ním aj hokejový reprezentant

Gustáv „Guňo“ Buček nás opustil 7. januára vo veku 77 rokov.

Už ste čítali?