Hovorí, že na jar majú určite viac zákazníkov ako v iných obdobiach roka. Cieľom je jarná očista organizmu.
V prvom rade ľudia preferujú rôzne obilniny, ktoré možno nechať vyklíčiť. Ovos, špaldu, pšenicu, fazuľu, mungo... Nestačí len konzumovať zdravé prírodné produkty, treba upraviť aj iné stravovacie návyky, s klobásou si organizmus neočistíte.
Pani Emília sa k zdravej výžive dostala náhodou. Cez materskú hľadala brigádu, našla, potom ju táto oblasť natoľko oslovila, že v obchode začala trvalo pracovať. Veľa z toho, čo spoznala v práci, preniesla aj do rodiny. Hoci, hovorí, veľkým iniciátorom bol manžel. Keď začal mať zdravotné problémy, oslovila ho zdravá výživa. „Vymenili sme základné potraviny - biely cukor za hnedý, obyčajnú soľ za morskú, bežné paštéty z obchodu za zdravé zeleninové..."
O zdravú výživu sa, podľa jej slov, zaujímajú vysokoškoláci s cieľom zdravo žiť, a ľudia po štyridsiatke, ktorým rôčky pripomenú, že organizmus treba opatrovať, nie devastovať. Výnimkou nie sú ani sedemdesiatnici. Tí prídu a presne vedia, čo chcú. Zrejme sa to dočítali v časopisoch, študenti skôr hľadajú informácie na internete. Hoci sú potraviny z ekologického hospodárstva cenovým nadštandardom, ľudí vraj cena neodrádza. Zákazníci sú stáli a do svojho zdravia chcú investovať. V rámci jarnej očisty sú v kurze aj čaje, hoci je o ne záujem po celý rok. Pani Emília konštatuje, že v zime skôr idú bylinkové, na jar zelené, ale študenti uprednostňujú najmä povzbudzujúce - pred skúškami.
Aj kávy sú hitom, nie klasické, ale melta či instatná špaldová káva a iné, pomerne netradičné. Neobsahujú kofeín a regenerujú organizmus. Očistné kúry podnietli aj záujem o morské riasy. Výborný produk, no niekoho odrádza ich výzor. Stačí ich však vylúhovať, zjesť ich nemusíte.