Štvrtok, 29. júl, 2021 | Meniny má MartaKrížovkyKrížovky

Kuchár si na teplo musí zvyknúť

Pri sporáku býva teplo aj v zime, nie ešte keď sa teplota vonku pohybuje tesne pod štyridsiatkou.

Variť sa v týchto dňoch nechce ani gazdinkám doma, a pariť sa pri sporáku takmer celý deň, to je už takmer utrpenie. Podľa slov kuchára v hoteli Poľana vo Zvolene Milana Šuleka je dosť náročné v takýchto podmienkach pracovať aj v kuchyni, ktorá je vybavená klimatizáciou. O to horšie sa cíti personál v neklimatizovaných priestoroch. „Kuchár sa musí prispôsobiť. Teplota pri sporákoch sa takmer nemení. Horúco je pri ňom aj v lete, aj v zime. Je to prosto tak. Ja som si už na to zvykol,“ konštatuje a dodáva: „Podmienky v kuchyni sú v lete o trochu horšie. Keď si zvyknú na páľavu ľudia, ktorí pracujú vonku, zvyknú si na to aj kuchári.“
Menu sa vplyvom vysokých teplôt v tejto kuchyni nemení. Všetko záleží od chutí hostí, a tak kuchári pripravujú menej, aj viac náročné jedlá. Samozrejme, sezóna ponúka stravníkom viac zeleniny a ovocia. Teploty v kuchyni hotela zvládajú pracovníci aj vďaka otvoreným dverám, cez ktoré prúdi chladnejší vzduch, a pitnému režimu, ktorý dodržiavajú. „Za zmenu vypijeme aj tri – štyri litre vody, množstvo záleží od toho, aká je zmena dlhá,“ dodáva Milan Šulek.

Najčítanejšie na My Zvolen

Inzercia - Tlačové správy

  1. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  2. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  3. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  4. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  5. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  7. Lenivý brunch s Muchom
  8. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  9. Od Česka až po Jadran
  10. VÚB banka ešte viac posilní leasingové služby
  1. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  2. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  5. 60 rokov tradície s ekologickým srdcom a modernou víziou
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Keď ekológia spája
  8. Wüstenrot predstavuje novú stratégiu pre slovenský trh
  9. Na zmenu zdravotnej poisťovne vám po novom stačia 3 minúty
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 11 273
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 139
  3. Od Česka až po Jadran 3 906
  4. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 419
  5. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 268
  6. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 3 154
  7. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 115
  8. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 2 975
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 2 722
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny 2 195
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Zvolen - aktuálne správy

Krupinskí hasiči v kameňolome Fitzberg

V teréne kameňolomu si vyskúšali záchranu ľudí.


ROS 10 h

V nemocnici strávil viac ako dva mesiace.


11 h
Rybári pri zbere mŕtvych rýb.

Reálny rozsah úhynu je ešte násobne väčší.


SITA 13 h
Mŕtva medvedica v Ivinách.

Ide už o druhý prípad za 24 hodín.


a 1 ďalší 14 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Šelma ležala neďaleko kontajnera.


a 1 ďalší 16 h

K machináciám malo prísť v súvislosti s výstavbou parkovacích domov.


20 h

Občianske združenie dostalo za stavebný delikt pokutu. Predseda hovorí, že boli presvedčení o tom, že neporušujú stavebný zákon.


27. júl

Rušňovodič bol podrobený dychovej skúške na alkohol, výsledok bol negatívny.


TASR 20 h

Už ste čítali?