Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Dostali sme aj recept na haluškovicu

Prvý novembrový deň je venovaný Svetovému dňu vegánov. V uliciach Zvolena sme sa preto pýtali, akú stravu ľudia uprednostňujú a či jedia mäso. A pre zaujímavosť, či jedávajú aj v noci.

Ľudovít Beregi: Jedávam mäso, najradšej mám mäso pripravené na rošte. Zdá sa mi zdravšie ako mäso pripravené na masti alebo prepálenom oleji. Zjem akýkoľvek druh mäsa, ale nemusím ho mať každý deň. Dnes manželka varí fazuľovú polievku a to mi stačí. Dokonca ani v nedeľu nie je mäso na stole pravidlom. Najobľúbenejšie jedlo? Halušky s bryndzou. Ja už mám trochu viac za sebou ako pred sebou a pamätám si aj na haluškovicu. Niekde ju volali demikát. Z vody, v ktorej sa varili halušky, sa robila polievka. Nechala sa v nej časť halušiek, pridala sa bryndza, prípadne trochu cibule alebo cesnaku. Odporúčam, je to zdravé a chutné. A v noci nejedávam. Poslednýkrát sa najem medzi štvrtou a piatou popoludní.

Skryť Vypnúť reklamu

Anna: Jedávam mäso, ale väčšinou len hydinové a rybacie. Vyhýbam sa mastnému mäsu a bravčové a hovädzie mi vôbec nechutí. Vyprážaný rezeň som nejedla už asi šesť rokov. Je to mastné, nasiaknuté olejom a ja sa už potrebujem zdravšie stravovať. Mám už svoje roky, musím si dávať pozor napríklad na cholesterol. Najobľúbenejšie jedlo? Neviem žiadne uprednostniť, z každého druhu niečo a rada mám, samozrejme, zeleninu a ovocie. V noci nejedávam, s jedlom končím o sedemnástej.

Zdenko Slopovský: Mám rád mäso, ale musí byť chudé. No každý deň ho jesť nemusím. Čo nemám rád, to sú držky. Rád mám hranolky, ktoré tiež nie sú najzdravšie, ale snažím sa to vykompenzovať ľahším jedlom, napríklad nejakou zeleninou. Jedávam aj v noci, pretože niekedy sa v robote cez deň najesť vôbec nestihnem.

Skryť Vypnúť reklamu

Marta Drugdová: Mäso mám rada, no preferujem kuracie či morčacie. Je lahodnejšie, ľahšie, zdravšie. Aspoň dva razy do týždňa si ho doprajem. Najobľúbenejšie jedlo? Dusené kuracie prsia so zeleninou a ryžou. V noci zásadne nejem – aj kvôli „kostre“. Po šestnástej – sedemnástej hodine už nejem nič, prípadne len jablko alebo hrozno, ak som ešte hladná.

Jozef Červeňák: Jedávam mäso. Ako často? Ako mama pripraví. Rybacinu zvlášť nemusím, ale zjem ju. A zjem aj sójové. Najobľúbenejšie jedlo? Bryndzové halušky. A z mäsa vyprážaný rezeň. Keď je hlad, jem aj v noci, našťastie, nie je to často. Občas sa však stane, že nejem celý deň a večer si to vynahradím.

Dana Kumičáková: Mäsu sa nevyhýbam, najčastejšie však varím kuracie, aj kvôli deťom. Často pripravujem aj zeleninové jedlá. Najobľúbenejšie jedlo? Slivkové knedle, mäso určite nie. V noci nejedávam.

Skryť Vypnúť reklamu

Ľuba MOJŽIŠOVÁ

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  5. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Zelená Bratislava
  10. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 18 557
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 14 108
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 180
  4. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 12 862
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 261
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 334
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 879
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 960
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 792
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 770
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Zvolen - aktuálne správy

Tóth vytvoril v Dudinciach rekord, splnil limit na OH (+ FOTO)

Sychravé počasie, mokrá trať, ale aj medzinárodná konkurencia. Aj taká bola Dudinská päťdesiatka počas pandémie koronavírusu.

Matej Tóth vyhral v Dudinciach švrtýkrát, čím vytvoril nový rekord.
Predlžujeme akciu o 24h

Ak nemôžete za novinami, noviny prídu k vám. Dnes to máte s 50% zľavou na celý rok

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.

Táto akcia platí len 24 hodín a nebude sa opakovať.

HKM Zvolen ide do karantény, zrušil sa aj tréningový proces mládeže

Pozitívne prípady na ochorenie COVID-19 hlási už aj HKM Zvolen.

Gólová radosť Zvolenčanov v zápase s Trenčínom.

O stravenkovej petícii rokovali na ministerstve

Iniciátora petície Za zachovanie súčasnej platnej legislatívy v oblasti stravovania zamestnancov Ľubomíra Sečkára s jeho tímom prijala generálna riaditeľka sekcie práce Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Danica Lehocká.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus na Orave: V piatok zachytili takmer 1 700 pozitívnych (minúta po minúte)

Na Orave sa začala pilotná časť celoplošného testovania na Covid-19.

Na Liptove pribudol v piatok dosiaľ najvyšší počet infikovaných

Situácia sa začína zhoršovať už aj v okrese Ružomberok.

TMR zatvára strediská Jasná a Vysoké Tatry

V prípade priaznivého vývoja situácie na Slovensku by mohli znova otvoriť 6. novembra.

Už ste čítali?