Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

„U vyhorených“ už znova varia

Kriváň - Fľaša s horľavinou vletela oknom a rozbila sa medzi stolmi. O malú chvíľu dopadla na dlažbu zapálená fakľa. Svetlo plameňov osvietilo celú miestnosť. Oheň začal ničiť stoly, stoličky a celé zariadenie reštaurácie... Podobný osud v tej chvíli postihol vedľajšiu predajňu. Štvrtok trinásteho apríla ráno ľudia v Kriváni neverili vlastným očiam. Mafiánske praktiky, o ktorých toľko počuli, sa teraz objavili priamo uprostred obce. Výpalníctvo? Alebo len závisť? Reštaurácia J&M Lux bola v Kriváni otvorená len niečo viac ako mesiac. Už letmý pohľad dával po požiari tušiť, že na niekoľko týždňov môže majiteľ na hostí zabudnúť. Až po mesiaci a pätnástich dňoch sa mu ju podarilo znova otvoriť. Škody na zariadení boli do pol milióna korún. „Všetok nábytok je teraz nový, aj barové pulty,“ povedal nám minulý týždeň majiteľ Milan Ďurica z Kriváňa. Stoličky a stoly, ktoré nezhoreli, poškodila vysoká horúčava. A to nebolo všetko. Oheň poškodil dokonca aj dlažbu v reštaurácii a asi polovicu museli vymeniť. A steny? Niekto by si myslel, že stačí premaľovať... „Museli sme dať nový sadrokartón a nové stierky,“ dodal majiteľ, ktorého spoločníkom je brat Ján. Za mesiac urobili takmer kompletnú rekonštrukciu. Po niekoľkých týždňoch si vlastne zopakovali štart. „Ťažko sa rozbiehame, viacerých zákazníkov, ktorí začali k nám chodiť, sme stratili,“ priznal M. Ďurica. Prvé dni po požiari neboli jednoduché – prišli pochybnosti. Obaja bratia sa sami seba pýtali, či to má vôbec zmysel... Nakoniec sa presvedčili, že to zmysel má. Napokon, kuchyňa, ktorá je najväčšou investíciou, bola v poriadku. Stačilo ju iba premaľovať. „Museli sme začať znova. Zobrali sme si úver, kúpili nábytok...“ dodal majiteľ. Stále je preňho veľkou neznámou motív podpaľačov. „Ani pred požiarom a ani po ňom sa mi nikto nevyhrážal. Žiadne telefonáty, jednoducho nič...“ skonštatoval majiteľ. Sklá na oknách a dverách sú už bezpečnostné, vyžaduje to aj poisťovňa. Nový začiatok by si možno žiadal nový názov reštaurácie – napríklad „U vyhorených“. „Aj o tom sme rozmýšľali,“ zasmial sa majiteľ. Nakoniec však ostali pri starom názve. Neoficiálny „U vyhorených“ sa však medzitým tak zakorenil medzi ľuďmi, že dnes už reštaurácii nikto inak ani nepovie.

Skryť Vypnúť reklamu

Milan SUJA

Polícia nič nezistila

Podpaľači mali zrejme všetko dobre premyslené. Rýchla nočná akcia bez svedkov. Nikto nič nevidel, nikto nič nepočul... No možno aj počul, kým sa však spamätal, čo sa deje, boli zločinci dávno preč. „Vyšetrovanie sa nepohlo dopredu, policajti nemajú ani len podozrenie, kto to mohol urobiť. Jediným záchytným bodom je svedectvo šoféra, ktorý prechádzal okolo a videl dvoch mužov v kuklách. To je všetko,“ dodal Milan Ďurica. Šofér ešte zalarmoval policajtov a hasičov a tí boli na mieste činu behom štyroch minút. Ani táto rýchlosť však nestačila na dolapenie podpaľačov.

Ježibaba – spomienka na požiar

Podpaľačský útok na reštauráciu bol taký rýchly, že ani striga na metle nestihla odletieť. Zrejme ju pridusili. Nešťastnica takmer celá zhorela. Dnes je malá postavička jedinou spomienkou na vyčíňanie ohňa. Okrem nej je v podstate všetko nové.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 43 187
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 24 008
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 858
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 185
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 740
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 658
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 507
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 406
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 404
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 261
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Zvolen - aktuálne správy

Z divadelného workshopu pripravovanej inscenácie Čepiec.

Prvú tohtoročnú premiéru by chceli uviesť v marci.

14 h
Ilustračné foto

Po náročnom týždni si obce vydýchli, no kritikou nešetrili.

14 h
Ilustračné foto.

Pod Poľanou testovali aj pred víkendom.

15 h
Kelemen vyrovnáva na 2:2 vo vlastnom oslabení.

V nájazdoch sa presadili Nuutinen a Mikúš.

24. jan

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Mestá a obce v okrese Prievidza postupne zverejňujú počty ľudí, ktorí využili skríningové testovanie v ich obci.

24. jan

Dobre skončilo v Bobote, Čachticiach, Stankovciach. Výborne v Dolnej Porube a Trenčianskych Miticiach.

12 h

Miera pozitívnych testov v krajskom meste dosiahla 1,15 percenta.

17 h

Policajti prosia verejnosť o pomoc.

24. jan

Už ste čítali?