Piatok, 15. január, 2021 | Meniny má DobroslavKrížovkyKrížovky

Najdrahší je rybí mix. Tristo gramov za vyše tri stovky

Trendom vo všetkých reštauráciách je v poslednom čase denné menu

„Dnes si už ľudia nevyberajú reštauračné a kaviarenské služby podľa toho, kde čo koľko stojí, aj keď tvrdia, že nemajú peniaze. Majú ich a vyberajú si podľa toho, kde sa cítia príjemne. Za jedlo či kávu si radšej pár korún priplatia, keď vedia, že si môžu niekde posedieť príjemne aj dlhšie,“ myslí si prevádzkár reštaurácie Quatro vo Zvolene Fedor Schmidtmayer. Spríjemniť prostredie sa preto, pochopiteľne, snažia tiež. Napríklad kvetmi, ktoré interiér či exteriér oživia, rozžiaria. Kvetináče s muškátmi a fuksiami zdobili aj terasu reštaurácie. Lenže, to by nebol Slovák, aby si z kvetináčov neurobil popolník. „Ľudia nám do nich hádzali smeti, špaky, kvety ošklbávali, zem vyhrabávali špáradlami. Už pred dvoma rokmi sme museli kvetináče presunúť vyššie na parapetné dosky,“ priznáva. A radi si vraj odnášajú aj suveníry. Napríklad lyžičky. Z firemných koreničiek, ktoré nedávno dostali, už nezostala ani jedna.

Skryť Vypnúť reklamu

Trendom vo všetkých reštauráciách je v poslednom čase denné menu, to ide v Quatre na odbyt najviac. Polievka plus hlavné jedlo. Najdrahší v ponuke je rybí mix. Tristo gramov za 309 Sk. „Samozrejme, nepripravujeme ho každý deň, ale niekoľkokrát do mesiaca určite. Nie je to jedlo pre jedného človeka. Spravidla si ho dáva partia ľudí, ktorá sa tu stretne povedzme na obchodnom rokovaní. Objedná si fľašu vína, ktoré pomaly zajedá.“ Mimochodom, ak si to objednáte, na veľkej striebornej mise dostanete zmes rybích špecialít pripravených na rošte, vrátane lososa, mušlí, chobotnice, ančovičiek, tuniaka či žraloka plus tousty a zeleninová obloha. Najlacnejšie sú, pochopiteľne, bezmäsité jedlá, s výnimkou príloh a zeleninových šalátov je to ryža starej mamy alebo zeleninová zmes na čínsky spôsob za 79 Sk. Fedor Schmidtmayer (na fotografii) však potvrdzuje, že ľudia si doprajú aj drahšie jedlá. Na odbyt dobre idú napríklad aj steaky z hovädziny. Stoja vyše dvesto korún a keď si k nim prirátate prílohu, vyjde vás takáto porcia skoro na tri stovky...

Skryť Vypnúť reklamu

(moj)

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť
  2. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  3. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  4. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  5. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  6. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  8. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  10. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  1. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  2. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  5. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  6. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  7. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  8. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  9. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  10. Slovaktual umožní všetkým zamestnancom bezplatné testovanie
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 18 207
  2. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 16 735
  3. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 13 009
  4. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 8 643
  5. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 8 413
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 8 124
  7. Riaditeľ VÚB: Udržateľnosť chceme vsadiť do DNA nášho podnikania 7 071
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 889
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 786
  10. Na Slovensko prišlo výnimočné dielo s posolstvom ľudskosti 4 476
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Zvolen - aktuálne správy

Očkovať bude aj nemocnica vo Zvolene

Nemocnica už zaočkovala svojich zamestnancov.

Nemocnica už zaočkovala svojich prvých zamestnancov.

Vo Zvolene objavili nelegálnych migrantov

Prednedávnom objavili cudzincov aj v okrese Krupina.

Rapčan ostáva v MFK Zvolen, otázkou je dokedy. Ako to vyzerá s posilami?

Zmapovali sme aktuálnu situáciu v klube MFK Zvolen.

Hráči MFK Zvolen - ilustračné

Nový urgentný príjem nemocnice majú otvoriť v lete

Do novej techniky doteraz investovali takmer 1,5 milióna eur.

Nový urgentný príjem nemocnice.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Kotleba v Trenčíne: Prvý incident Lučanského nebol pokusom o samovraždu (+FOTO)

Previerka v trenčianskej väzenskej nemocnici trvala viac ako päť hodín.

Svrčinovec ráno opäť upchali kamióny

Po spustení diaľničného úseku D3 Čadca,Bukov – Svrčinovec sa ľudia tešili, že kolónam odzvonilo. Dnešné ráno ich presvedčilo o opaku.

FOTO: Kysuce pod bielou pokrývkou

Zo snehu sa tešia najmä deti.

Majiteľ Detvy o prestupe Gašpara, derby so Zvolenom, ambíciách, či zlej finančnej situácii

Majiteľ Tipos extraligovej Detvy Róbert Ľupták v exkluzívnom rozhovore pre týždenník MY hovorí o radostiach, ale aj starostiach v aktuálnej sezóne.

Už ste čítali?